Kaalikasupp läätsedega
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
1 tk Sibul
5 cm Ingverijupp
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Tšillipiprakaun
Võid ja õli praadimiseks
1.5 l Puljong
2 tk Väike kaalikas
1 dl Punased läätsed
400 ml Kookospiim
Sool
Must pipar
Serveerimiseks värske koriander
Valmistamine
1. Haki sibul, ingver, küüslauk ja tšillipiprakaun võimalikult peeneks. Kuumuta potis või ja õli ning kuumuta maitseköögiviljad kergelt läbi, kuni sibul muutub klaasjaks. Jälgi, et köögivili ei pruunistuks, sest muidu jääb supile mõrkjas mekk.
2. Vala peale puljong ja lase leemel keema tõusta. Koori kaalikas ja riivi jämeda või ribastava riiviga. Lisa keema tõusnud supipõhjale kaalikas koos läätsedega ja keeda 6–7 minutit.
3. Vala juurde kookospiim ja kontrolli maitset, lisades vajadusel soola või pipart. Maitsete ümardamiseks võid lisada ka pisut suhkrut. Keeda veel kuni 5 minutit ja serveeri, hakkides peale värsket koriandrit.
Kommentaarid (0)