Kaalikasupp läätsedegaFoto: Katrin Press
Gluteenivabad retseptid
8. veebruar 2016, 06:20

Kaalikasupp läätsedega

Vürtsikas ja pisut idamaise mekiga kaalikasupp on külmal sügis- või talveõhtul tõeline kosutus. Ingver, tšilli, küüslauk ja sibul peletavad kõik külmetusnä hud eemale. Supp on toitev, aga samas ka kerge. Kes soovib, võib lisada serveerimisel näiteks grillitud kana.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Sibul
5 cm Ingverijupp
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Tšillipiprakaun
Võid ja õli praadimiseks
1.5 l Puljong
2 tk Väike kaalikas
1 dl Punased läätsed
400 ml Kookospiim
Sool
Must pipar
Serveerimiseks värske koriander

Valmistamine
1. Haki sibul, ingver, küüslauk ja tšillipiprakaun võimalikult peeneks. Kuumuta potis  või ja õli ning kuumuta maitseköögiviljad kergelt läbi, kuni sibul muutub klaasjaks. Jälgi, et köögivili ei pruunistuks, sest muidu jääb supile mõrkjas mekk.
2. Vala peale puljong ja lase leemel keema tõusta. Koori kaalikas ja riivi jämeda või ribastava riiviga. Lisa keema tõusnud supipõhjale kaalikas koos läätsedega ja keeda 6–7 minutit.
3. Vala juurde kookospiim ja kontrolli maitset, lisades vajadusel soola või pipart. Maitsete ümardamiseks võid lisada ka pisut suhkrut. Keeda veel kuni 5 minutit ja serveeri, hakkides peale värsket koriandrit.