Kiudainerikkad toidud

Odra-hapukoorekook õuntega 

Epp Mihkels, 22. veebruar 2016, 06:08
Odra-hapukoorekook õuntega Jaan Heinmaa
Hapukoore baasil valmistatud tainaga kiire õunakook on eriti meeltmööda neile, kes väga palju magusat ei armasta. Odrajahu annab koogile mõnusa tekstuuri. Koogi sisse sobivad ükspuha millised kodu- või väljamaised magushapud õunad. Paku kõrvale külma piima, teed või kohvi.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 25–30 minutit ahjus

Koostisosad
500 g Hapukoor
3 tk Muna
0.5 dl Toiduõli
1.5 dl Suhkur
1 dl Nisujahu
4 dl Odrajahu
2 tl Küpsetuspulber
400 g Tükeldatud õunad
Tuhksuhkur
Kaneel

Valmistamine
1. Sega kokku hapukoor, munad, toiduõli ja suhkur ning klopi kergelt läbi, et suhkur sulaks.
2. Sega teises kausis jahud küpsetuspulbriga ning lisa hapukoore-munamassile. Sega ja lisa viimaks ka õunad.
3. Määri 24 cm lahtikäiv vorm võiga või vooderda põhi ja küljed küpsetuspaberiga. Vala koogisegu vormi ja silu ühtlaseks.
4. Küpseta 180kraadises ahjus 25–30 minutit, kuni kook on kuldpruun ja sellesse torgatud puutikk jääb kuivaks.
5. Lase pisut jahtuda ning puista peale tuhksuhkrut või tuhksuhkru ja kaneeli segu.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee