Jõhvikakohupiimaparfee kamagaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
15. veebruar 2016, 05:58

Jõhvika-kohupiimaparfee kamaga

Lahe hapukas järelroog talvisele peolauale. Kui sügavkülma ei ole aega panna, serveeri magustoitu kohe pokaalist mõnusa vahuna.

Kogus: seitsmele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
300 g Kohupiimapasta
2 tl Vanillsuhkur
1.5 dl Toorroosuhkur
200 g Külmutatud jõhvikad
2 spl Kamajahu
2 dl 35% rõõsk koor või Kreeka jogurt
Kaunistuseks jõhvikad

Valmistamine
1. Töötle jõhvikad suhkruga püreeks, sega koos kamajahuga kohupiima hulka.
2. Vahusta koor tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult ülejäänud ainetega. Tõsta väikestesse silikoonist muffinivormidesse või ühte suurde kilega vooderdatud vormi. Kata fooliumiga ja pane vähemalt viieks
tunniks sügavkülma.
3. Pool tundi enne serveerimist võta välja, pane vorm kummuli vaagnale. Paku lisaks šokolaadi- või karamellikastet.