Vaese inimese kapsapirukasFoto: Triin Raa
Küpsetised
15. veebruar 2016, 06:09

Vaese inimese kapsapirukas

Koostisosad
TAINAS
6 dl Nisujahu
180 g Või
1 dl Külm vesi
TÄIDIS
800 g Viilutatud valge peakapsas
70 g Sulavõi
4 tk Keedetud muna
Sool
Must pipar
LISAKS
1 tk Lahtiklopitud muna piruka pintseldamiseks

Valmistamine
1 suur ahjuplaaditäis
1. Vooderda 30 x 40 cm suurune ahjuplaat küpsetuspaberiga.
2. Puista kaussi jahu, lisa külmad võitükikesed ning näpi tainas sõrmede abil valmis, lisades aeg-ajalt külma vett. Mähi tainapall toidukilesse ja aseta see vähemalt 30 minutiks külmkappi.
3. Samal ajal keeda pehmeks ja kurna kapsas, lisa sellele hakitud munad ja sulavõi ning maitsesta soola ja pipraga.
4. Võta tainas külmast ja jaga see kaheks osaks. Rulli kaks tainalehte, aseta üks tainaleht ahjuplaadile ja tõsta peale täidis. Kata teise tainalehega ja näpi tainaservad kinni.
5. Pintselda pealt munaga ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit või kuni pirukas on pealt kuldpruun.
HEA TEADA!
Sama tainaga saad ka ääretult maitsva õuna-kaneelipiruka.