Gluteenivabad retseptid

Küüslaugune kartuligratään 

Lia Virkus, 18. jaanuar 2016, 05:52
Küüslaugune kartuligratäänFoto: Jaan Heinmaa
Küüslauk turgutab talvisel ajal meie immuunsüsteemi ja hoiab viirushaigused eemal. Muidugi annab ta ka mõnusat maitset kartulivormile. Samal ajal, kui kartulivorm ahjus, küpseta valmis ka meelepärane liha-kalalisand.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 kg Kartulid
2 spl Õli
3 tk Küüslauguküüs
2 tl Meresool
1 tl Purustatud must pipar
2 dl Piim
2 dl Rõõsk koor 35%
2 dl Jämedalt riivitud juust

Valmistamine
1. Koori kartulid ja lõika viiludeks, sega õli, purustatud küüslauguküünte, soola ja pipraga läbi. Tõsta kihiti ahjuvormi. Kalla piima-kooresegu kartulitele, puista riivjuustu peale.
2. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 200 kraadi juures tund aega, küpsetamise lõpu poole võta foolium ära. Lase enne serveerimist kindlasti u 10 minutit jahtuda.