Gluteenivabad retseptid

Kitsejuustuga ahjukartulid 

Lia Virkus, 18. jaanuar 2016, 04:23
Kitsejuustuga ahjukartulidFoto: Jaan Heinmaa
Mõnusad soojaks suupisteks, head õhtusöögiks ka omaette. Küüslaugune koorekaste kauboikartulite retsepti juurest sobib hästi ka siia.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
500 g Pestud koorega kartulid
200 g Kitsjuust
1 dl Kohvi- või vahukoor
Sool
Must pipar
Serveerimiseks hakitud murulauk, marineeritud minikurgid

Valmistamine
1. Kuumuta ahi 190 kraadini. Pese kartulid, torka kahvliga mõned augud sisse ja pane ahju tunniks küpsema.
2. Tõsta välja, lase natuke jahtuda. Lõika pikuti pooleks ja võta lusikaga osa kartulisisu välja. Tõsta kartulipoolikud, lõikepind üleval, küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
3. Sega kahvliga purustatud kartulite sisu, kitsejuust ja vahukoor. Täida kartulipoolikud seguga, jahvata peale musta pipart ja maitsesta soolaga.
4. Küpseta 200 kraadi juures u 15 minutit – kuldseks ja krõbedaks. Puista peale hakitud murulauku. Serveeri soojalt hakitud murulaugu ja marineeritud minikurkidega.