Müsliruudud jõhvikate ja viigimarjadega
Kiudainerikkad toidud
18. jaanuar 2016, 05:45

Müsliruudud jõhvikate ja viigimarjadega

Kodused müslibatoonid on hea vahepala ja sobivad ka hommikueineks neil päevil, kui uksest eriti kiiresti välja tormata tuleb. Kui datlid-viigimarjad on kõvemat sorti, leota neid enne soojas vees ligi 30 minutit.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 20-40 min
10 minutit + 15–20 minutit ahjus

Koostisosad
200 g Pehmed kivideta datlid
200 g Kaerahelbed
100 g Kookoshelbed
50 g Hakitud mandlid
100 g Kuivatatud jõhvikad
5 tk Pehmed kuivatatud viigimarjad
1 spl Värskelt riivitud sidruni koor
2 spl Kookosõli

Valmistamine
1. Püreesta kergelt hakitud datlid. Sega kokku kõik kuivained ning kuivatatud jõhvikad ja hakitud viigimarjad. Lisa sidrunikoor, datlimass ja kookosõli ning sega kätega korralikult läbi.
2. Suru mass küpsetuspaberiga kaetud 20 x 20 cm suurusesse ahjuvormi ja küpseta 180 kraadi juures umbes 15 minutit. Lase jahtuda ja lõika meelepärase suurusega ruudud.