Kiudainerikkad toidud

Kruupide ja seentega täidetud paprikad 

Tiina Lebane, 6. jaanuar 2016, 13:26
Kruubiseenetäidisega paprikad 
Hapukoorene kruubi-seenetäidis mahlases paprikapoolikus mõjub kergelt, siiski on tegemist korraliku kõhutäiega ka mees perele. Kui keedad kruubid eelmisel õhtul pehmeks, valmistad roa vaid poole tunniga. Kui paned kruubid varakult likku, lüheneb terade keemisaeg ja hoiad jällegi pisut aega kokku.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min
40 minutit + 20 minutit ahjus

Koostisosad
1.5 dl Odrakruubid
4 dl Vesi
1 tk Puljongikuubik
1 tk Sibul
250 g Šampinjonid või muud seened
3 spl Õli
200 g Sügavkülmutatud köögiviljasegu
250 g Hapukoor
1 tl Kuivatatud pune
0.5 tl Purustatud must pipar
6 tk Keskmine paprika
100 g Riivitud juust

Valmistamine
1. Pane loputatud kruubid külma veega (umbes 4 dl) keema, lisa puljongikuubik ja keeda kruubid pehmeks. Selleks kulub umbes pool tundi.
2. Vahepeal puhasta ja tükelda sibul ja seened ning pane potti kuuma õli sisse küpsema. Paari minuti pärast lisa köögiviljasegu ja hauta 8–10 minutit.
3. Lõpuks sega hulka hapukoor ja pehmeks haudunud kruubid, maitsesta pune ja pipraga ning kui vaja, lisa täidisele pisut soola.
4. Lõika paprikad pooleks, puhasta seemnetest ja tõsta õliga määritud ahjuvormi. Jaga täidis paprikapoolikutesse, puista üle riivjuustuga ja küpseta 225kraadises ahjus umbes 20 minutit. Paku iseseisva roana, lisandiks sobib värske salat.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee