Lihapallid kooreses seenekastmesFoto: Daisy Lappard
Gluteenivabad retseptid
4. jaanuar 2016, 04:49

Lihapallid kooreses seenekastmes

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
LIHAPALLID (4 SUURT PALLI)
300 g Segahakkliha
0.5 tk Sibul
Must pipar
Sool
KASTE
0.5 tk Sibul
6 tk Šampinjon
1 tl Mädarõigas
150 ml Rõõsk koor 35%
Sool

Valmistamine
1. Haki terve sibul ja sega pool sellest hakkliha hulka.
2. Maitsesta hakkliha soola ja pipraga ning vormi käte vahel parajalt suured pallid.
3. Pruunista pallid kiiresti pannil ja tõsta seejärel 180kraadisesse ahju umbes kümneks minutiks küpsema.
4. Samal ajal poolita šampinjonid ja prae ülejäänud hakitud sibulatega pannil läbi.
5. Vala šampinjonidele rõõsk koor, lisa mädarõigas ja kuumuta paksenemiseni. Maitsesta soolaga.
6. Vala kaste eelküpsetatud lihapallidele, tõsta roog tagasi ahju ja küpseta veel umbes kümme minutit.
HEA TEADA!
Koorekastme hulka sega ka lihapallide küpsemisel tekkinud vedelik. Kel kodus sügisest veel seeni järel, võib šampinjonide asemel hoopis neid kasutada.