Gluteenivabad retseptid

Apelsini-jõhvikasalat 

Epp Mihkels, 11. jaanuar 2016, 05:48
Apelsini-jõhvikasalatFoto: Tuuli Mathisen
Salat sündis siis, kui kätte sattusid kultuurjõhvikad, mis on toorena krõmpsud ja kõvad. Et pisut puistelegi marjadele mahlasust ja maitset lisada, tuli mõte proovida neid koos magusa apelsiniga. Imeline kooslus, mida võib edukalt serveerida nii liharoogade kõrvale kui ka niisama krõmpsutada.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
200 g Kultuurjõhvikad
4 tk Keskmine apelsin
Kaneel
Jahvatatavaid tšillihelbed
Suhkur soovi korral

Valmistamine
1. Lõika jõhvikad pooleks. Koori apelsinid, poolita, eemalda valge keskosa ja lõika apelsinid suupärasteks kuubikuteks. Sega apelsinikuubikud jõhvikatega.
2. Maitsesta jahvatatud kaneeli ja tšillihelvestega. Kui apelsinid juhtuvad olema hapud, lisa ka pisut suhkrut ja salat ongi valmis.