Gluteenivabad retseptid

Piparkoogid veganitele 

Britt Paju, 28. detsember 2015, 05:54
Veganipiparkoogid Britt Paju

Koostisosad
1.5 spl Jahvatatud linaseemned
3 spl Vesi
100 g Palmirasv
1 dl Pruun suhkur
0.5 dl Tume siirup
1 tl Jahvatatud ingver
1 tl Kaneel
6 tk Jahvatatud või purustatud nelgitera
1 tl Jahvatatud kardemon
Muskaatpähkel
3 dl Gluteenivaba jahusegu (näiteks 1 dl kaerajahu, 1 dl tatrajahu, 0,5 dl riisijahu, 3 spl kartulijahu)
0.5 tl Sool
50 g Mandlijahu
0.5 tl Sooda
GLASUUR
2 dl Tuhksuhkur
5 spl Vesi
Sidruni- või laimimahl

Valmistamine
u 40 tk
1. Sega jahvatatud linaseemned veega ja jäta mõneks minutiks tahenema. Sulata palmirasv ning lisa suhkur ja maitseained. Sega jahuseguga sooda, sool ja mandlijahu. Lisa jahusegu linaseemnetele ning vala hulka palmirasva-suhkrusegu. Sega ühtlaseks massiks, keera toidukilesse ja lase külmkapis üle öö taheneda.
2. Valmis tainas rulli riisijahuga kaetud tööpinnal, vormi soovitud kujuga piparkoogid ja küpseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 180 kraadi juures 8–10 minutit. Soojad piparkoogid kata soovi korral tuhksuhkrust, veest ja sidrunimahlast kokku segatud glasuuriga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee