Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: üle 60 min
1,5 tundi
Koostisosad
PÕHJAD
100 g Toasoe või
2 dl Tume tooroosuhkur
1 dl Valge suhkur
2 tk Muna
2 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
2 tk Suur banaan
2.5 dl Piim
KARAMELLIKASTE
2.5 dl Rõõsk koor 35%
2 dl Suhkur
30 g Või
KARAMELLIKREEM
150 g Toasoe või
200 g Maitsestamata toorjuust või mascarpone
2.5 dl Tuhksuhkur
2 dl Karamellkaste
IMMUTAMISEKS
4 spl Vana Tallinna liköör
4 spl Vesi
VAHELE
1.5 tk Banaan
KAUNISTAMISEKS
Krõbedad banaanilaastud, soovitavalt maasikapuruga
Valmistamine
1. Keeda kõigepealt karamellkaste. Selleks kuumuta väikses potis koor peaaegu keemiseni, tõsta pliidilt. Sulata teises väikses potis suhkur keskmisel kuumusel. Sulata suhkrut segamata, kuni kogu suhkur on kuldpruun ja mullitav. Ära kõrbema lase!
2. Nirista sulanud suhkru hulka ettevaatlikult koor. Lõpuks lisa või ja lase sel sulada. Lase kastmel veidi jahtuda ja kalla purki, kus ta lõplikult jahtub.
3. Põhjade valmistamiseks vooderda kaks 24 cm läbimõõduga koogivormi küpsetuspaberiga.
4. Vahusta toasoe või suhkrutega heledaks vahuks. Lisa munad ja vahusta veel. Sega küpsetuspulber jahu hulka ning sõelu kuivained vahule. Lisa ka purustatud banaanid ja piim, sega ühtlaseks tainaks.
5. Jaga tainas kahte koogivormi. Küpseta põhjasid 200kraadises ahjus 20–25 minutit või kuni nende sisse torgatud tikk jääb puhtaks. Lase jahtuda.
6. Kreemi valmistamiseks vahusta või. Lisa toasoe toorjuust või mascarpone ja vahusta veel. Sõelu hulka tuhksuhkur ning vahusta ühtlaseks. Lisa ka 2 dl karamellkastet.
7. Lõika mõlemad tordipõhjad kaheks kihiks. Tõsta üks põhjakiht serveerimisalusele, immuta vähese Vana Tallinna likööri ja vee seguga ning määri peale kreemi. Pane peale ka viilutatud banaani. Tee samamoodi teise ja kolmanda põhjakihiga. Siis pane peale viimane põhjakiht, immuta ning määri kogu tort pealt ja külgedelt kreemiga. Paku samal päeval või tõsta ööks külma.
8. Enne serveerimist nirista tordile ülejäänud karamellkaste. Kaunista banaanilaastudega.
Kommentaarid (0)