Sidrunikreemi-juustutort beseega
Nädala kook
21. detsember 2015, 05:26

Sidrunikreemi-juustutort beseega

Rammus juustutort, hapukas sidrunikreem ja magusad beseetupsud moodustavad võrratu maitsekoosluse. Boonuseks on tordi efektne välimus!

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: üle 60 min
3 tundi + 6–12 tundi külmas

Koostisosad
PÕHI
200 g Digestive'i küpsised
100 g Või
2 spl Fariinsuhkur
TÄIDIS
600 g Maitsestamata toorjuust
2 dl Suhkur
2 tl Vanillsuhkur
2.5 spl Kartulijahu
1.5 dl Hapukoor
2 tk Muna
1 tk Munakollane
SIDRUNIKREEM
2 tk Muna
1 tk Suur munakollane
1 dl Värskelt presitud sidruni mahl
1 dl Suhkur
60 g Või
BESEE
4 tk Munavalge
2.5 dl Suhkur

Valmistamine
1. Valmista esmalt sidrunikreem. Klopi munad ja munakollane kastrulis läbi. Lisa sidrunimahl ja suhkur, vispelda ühtlaseks. Kuumuta tasasel tulel pidevalt vispeldades, kuni kreem pakseneb.
2. Tõsta kastrul tulelt ja lisa tükkidena või. Sulata või segades ja lase kreemil jahtuda. Tõsta sidrunikreem tordi valmistamise ajaks külma.
3. Põhja tarvis purusta küpsised, sega suhkru ja sulatatud võiga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva 24 cm läbimõõduga vormi põhjale.
4. Täidise jaoks vahusta toorjuust suhkrutega, lisa kartulijahu ja hapukoor. Lisa edasi vahustades ükshaaval munad ning munakollane.
5. Kalla saadud vaht vormi küpsisepõhjale. Küpseta 160kraadises ahjus 1 tund (täidis peaks lõpus keskelt veel võdisema). Keera kuumus kinni ning lase juustutordil lahtise uksega ahjus jahtuda. Siis tõsta ta 6–12 tunniks külma, et täidis tahkuks täielikult.
6. Vahetult enne serveerimist vahusta besee jaoks munavalged kõvaks vahuks. Lisa vähehaaval suhkur, jätkates vahustamist, kuni saad paksu läikiva vahu.
7. Määri külmast võetud tordile külm sidrunikreem. Siis pritsi või määri munavalgevaht tordile ja kuumuta gaasipõletiga, kuni vahu tipud kaunilt värvuvad (või küpseta ahjus 250 kraadi juures mõned sekundid).