Gluteenivabad retseptid

Sea sisefilee peekonis 

Lia Virkus, 14. detsember 2015, 05:02
Sea sisefilee peekonis Jaan Heinmaa
Lihast ja peekonist nõrgub küpsemise ajal maitsekat rasva, mis annab hea maitse ka kartulitele. Kõrvale sobib hästi värske salat, näiteks punase kapsaga või kaunis apelsinisalat, ahjuoad ja miks mitte jõuluklassika – hapukapsas.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
800 g Sea sisefilee
120 g Ameerika peekon
10 tk Keskmine kartul
50 g Või
Sool
Must pipar
Värske salvei ja rosmariin
Küpsetusnöör

Valmistamine
1. Lõika pestud koorega kartulid sektoriteks. Pane ahi 225 kraadi juurde sooja. Tõsta ahjupannile võid ja lase ahjus pannil sulada. Võta pann ahjust, lisa kartulid, maitsesta soola-pipraga ja sega võiga läbi.
2. Pane kartulid 5 minutiks küpsema (nad vajavad küpsemiseks väheke kauem aega kui sisefilee).
3. Puhasta terava noaga filee kelmetest ja maitsesta soola-pipraga. Haki ürdid ja määri lihale. Keera ümber peekoniviilud ja seo nööriga kinni, tõsta kartulite juurde pannile.
4. Keera fileed küpsemise ajal mõned korrad, et see saaks igalt poolt krõbe. Küpseta u 30 minutit või kuni filee on kaunilt pruun ja kartulid samuti.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee