AhjulõheFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
14. detsember 2015, 05:52

Ahjulõhe toorjuustu ja mandlitega

Ahjulõhele on raske ei öelda, eriti kui see on toorjuustuse mandlikattega. Serveeri kala aurutatud brokoli ja lillkapsa või ahjukartuli või riisiga.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
6 tk Lõhefilee (tükk 150 g)
0.5 tl Sool
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
200 g Tšilli või murulauguga maitsestatud toorjuust
0.5 dl Mandlilaastud
LISAND
Hakitud murulauk või till
Aurutatud lillkapsas või brokol või mõlemad

Valmistamine
1. Maitsesta lõhe soolaga, pigista sidrunist mahla peale. Tõsta ahjuvormi ja määri toorjuustuga. Puista peale ka mandlilaastud ja küpseta 225 kraadi juures 10–15 minutit või kuni lõhe küps ja mandlilaastud kaunilt kuldsed.
2. Serveeri aurutatud köögiviljadega, puista üle värske hakitud murulaugu või tilliga.