PähkliküpsisedFoto: Hele-Mai Alamaa
Küpsetised
7. detsember 2015, 04:44

Pähkliküpsised

Suurepärased pidulikud küpsised, mis täiskasvanutel viivad keele alla kohvikõrvasena. Lastele võib neid serveerida pidupäeval kuuma šokolaadijoogiga.

Koostisosad
80 g Pähklijahu
70 g Tuhksuhkur
125 g Või
Sool
1 tk Muna
1 tk Munarebu
2 spl Brändi
150 g Nisujahu
80 g Maisitärklis
150 g Šokolaadipähklikreem (nt Nutella)
100 g Tume šokolaad
50 g Rõõsk koor 35%

Valmistamine
1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Vahusta või koos tuhksuhkru ja soolaga kreemjaks (umbes 10 minutit). Lisa brändi, muna ja munarebu, vahusta ühtlaseks. Sõelu juurde jahu, maisitärklis ja pähklijahu, sega spaatli abil ühtlaseks.
2. Pane pritskotti ja pritsi ahjuplaadile teokarbikujulised küpsised. Küpseta ahjus 12–15 minutit ja jahuta.
3. Valmista kreem. Sulata kuumaveevannil 50 g šokolaadi ja šokolaadi-pähklikreem, sega juurde vahukoor. Lase kreemil külmikus 45 minutit jahtuda ja pane see siis pritskotti. Pane kaks küpsisepoolt kreemi abil kokku. Sulata ülejäänud 50 g šokolaadi ja kasta küpsised osaliselt šokolaadi sisse. Pane küpsetuspaberile kuivama.