Hernepüree suitsulihagaFoto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
7. detsember 2015, 05:57

Hernepüree suitsulihaga

Mahedamaitseline hernetamp meeldib üllatusena nii suurtele kui ka väikestele. Kui hernesupist isu täis, on see just õige roog kas või vastlalauale. Suitsuliha on nii garneeringuks kui ka lisandiks ühtaegu. Kui aga soovid, võid püreed edukalt ka seaprae või mõne muu roa kõrvale pakkuda. Toitev on see küll, nii et õhtusöögiks ei pea palju valmistama.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
500 g Kooritud kollased herned
300 g Porgandid
1 tk Suur sibul
100 g Või
2 tl Sool
400 g Peekon

Valmistamine
1. Leota herneid 4–5 tundi, siis keevad need paari kümne mi nutiga pehmeks.
2. Haki sibul kuubikuteks, puhasta porgandid ja haki needki sama suurteks tükkideks. Võta lusikatäis võid ja hauta sibul selles klaasjaks. Lisa porgandikuubikud ja prae kergelt läbi, nii umbes paar minutit. Pane juurde nõrutatud herned ja kalla peale keev vesi, nii et herned oleksid vähemalt 5 cm ulatuses kaetud.
3. Kui leem keema tõuseb, riisu vaht ja lisa sool. Lase kaane all vaikselt haududa, sega vahepeal. Vajadusel kalla pisut keeva vett juurde.
4. Kui hernes ja porgand on pehmed, püreesta mass saumikseriga ühtlaseks ja lisa ülejäänud või. Kuumuta pann ja prae kuubikuteks hakitud peekon mõnusalt krõbedaks. Serveeri püreed peekonitükkidega, juurde sobib värske salat.