Hernepüree suitsulihaga
Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
500 g Kooritud kollased herned
300 g Porgandid
1 tk Suur sibul
100 g Või
2 tl Sool
400 g Peekon
Valmistamine
1. Leota herneid 4–5 tundi, siis keevad need paari kümne mi nutiga pehmeks.
2. Haki sibul kuubikuteks, puhasta porgandid ja haki needki sama suurteks tükkideks. Võta lusikatäis võid ja hauta sibul selles klaasjaks. Lisa porgandikuubikud ja prae kergelt läbi, nii umbes paar minutit. Pane juurde nõrutatud herned ja kalla peale keev vesi, nii et herned oleksid vähemalt 5 cm ulatuses kaetud.
3. Kui leem keema tõuseb, riisu vaht ja lisa sool. Lase kaane all vaikselt haududa, sega vahepeal. Vajadusel kalla pisut keeva vett juurde.
4. Kui hernes ja porgand on pehmed, püreesta mass saumikseriga ühtlaseks ja lisa ülejäänud või. Kuumuta pann ja prae kuubikuteks hakitud peekon mõnusalt krõbedaks. Serveeri püreed peekonitükkidega, juurde sobib värske salat.
Kommentaarid (0)