Gluteenivabad retseptid

Peedisalat peekoni ja Västerbottensost juustuga 

Toidutare, 30. november 2015, 06:12

Kogus: neljale

Koostisosad
SALAT
500 g Keedetud peet
1 tk Punane sibul
100 g Rukola
1 tk Hapu õun
120 g Peekon
200 g Västerbottensost juust
2 sl Kapparid
1 dl Seedermänni seemned
KASTE
2 sl Palsamiäädikas
5 sl Oliiviõli
2 tl Mesi
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Koori peedid ja sibulad, tükelda peet ja lõika sibul õhukesteks ribadeks. Sega kokku kastmeained ning  sega peedi ja sibulaga. Jäta maitsestuma, kuni  valmistad ülejäänud salatit. Pese ja kuivata värske salat. Rösti pannil seedermänni seemned. Pruunista peekon ja lase jahtuda. Lõika juust ja õun kuubikuteks.
2. Sega kõik salatiained peetide- sibulatega kokku (v.a. peekon ja seedermänniseemned), jahvata peale soola- pipart. Laota salatile ka tükeldatud peekon ja puista üle seedermänni seemnetega.

SOOVITUS!
Rukola asemel sobib salatisse hästi ka värske spinat.