Nigiri jaapani omletigaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
24. november 2015, 06:34

Nigiri jaapani omletiga

Jaapanlased maitsestavad oma toitu enamasti sojakastme ja sakega. Nii on see ka omletiga. Pisut magusa maitsega omletti serveeritakse wasabi’ga nii sushi’l kui ka iseseisva roana.

Koostisosad
OMLETT
8 tk Muna
2 spl Puljong (dashi)
1 spl Sake
0.5 spl Suhkur
Küpsetamiseks toiduõli
1 spl Sojakaste, vajadusel gluteenivaba
LISAKS
1 tk Norileht
Marineeritud sushi-riis
Wasabi

Valmistamine
10tk
1. Klopi munad kergelt lahti. Lisa maitseained ja sega veidi veel.
2. Kuumuta pann (võimalusel neljakandiline) ja lisa õli. Vala pannile 1/4 omletisegust. Lihtsam on seda teha nii, et valad segu mõõdukannust. Prae omlett ühelt poolt helepruuniks. Seejärel keera omlett pannilabida või näpitsate abil pannil tihedalt rulli ja tõsta panni servale. Vabaks jäänud pinnale lisa veidi õli ja vala uus 1/4 omletisegust. Küpseta taas helepruuniks. Seejärel aseta eelnevalt küpsenud omletirull ühele servale ning rulli edasi, et saada paksem rull. Tee samuti veel kolmas ja neljaski kord. Seejärel tõsta omletirull pannilt majapidamispaberile nõrguma.
3. Vormi omletirull sushi-mati abil neljakandiliseks ja jäta mati sisse keeratuna jahtuma, nii säilitab omletirull oma kuju. Võid ka mõne kergema asja vajutuseks peale panna.
4. Lõika jahtunud omletirullist kuni 0,5 cm paksused ühtlased viilud.
5. Nigiri valmistamiseks võta niiskete kätega riisi ning vormi sellest 4‒5 cm pikkune ja umbes 2 cm jämedune pätsike. Pane näpuga omletiviilule veidi wasabi’t ja aseta see siis pätsile, wasabi’ne külg vastu riisi. Kinnita omletiviil riisipadja külge 1 cm laiuse norilehest lõigatud ribaga. Riba kleepub paremini, kui üht otsa veidi niisutad. Hoia serveerimiseni jahedas.