Hapukapsa-batadipüreesupp röstitud kanepiseemnetegaFoto: Andra Kalda
Taimetoidu retseptid
30. november 2015, 06:28

Hapukapsa-bataadipüreesupp röstitud kanepiseemnetega

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
150 g Bataat
1 tk Väike punane sibul
2 tk Küüslauguküüs
Praadimiseks õli
200 g Hapukapsas
6 dl Vesi
1 tk Mahepuljongikuubik
200 ml Rõõsk koor 35%
Sool
Must pipar
4 spl Kanepiseemned
Meelepärane maitseroheline

Valmistamine
1. Koori ja viiluta bataat. Haki sibul ja üks küüslauguküüs.
2. Kuumuta poti põhjas veidi õli. Prae bataat koos sibula ja küüslauguga kergelt läbi. Lisa hapukapsas, puljongikuubik, keev vesi ja keeda kõik pehmeks.
3. Püreesta poti sisu. Lisa koor, maitsesta ning keeda veel 5 minutit.
4. Rösti kuumal  kuival pannil kanepiseemned. Serveeri suppi seemnete ja värske maitserohelisega.