Grillitud maisitõlvikud avokaadosalatigaFoto: Daisy Lappard
Gluteenivabad retseptid
22. august 2016, 04:53

Grillitud maisitõlvikud avokaadosalatiga

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Maisitõlvik
2 spl BBQ-kaste
1 tk Avokaado
0.5 tk Värskelt pressitud laimi mahl
1 spl Õli
8 tk Kirsstomat
0.5 tk Punane sibul
Meresool
Purustatud must pipar
Koriander

Valmistamine
1. Keeda maisitõlvikud soolvees peaaegu pehmeks.
2. Lõika tõlvikud ketasteks ja pintselda üle BBQ-kastmega.
3. Grilli maisitõlvikuid kas välisgrillil või ahjus grillrežiimil.
4. Salatiks poolita avokaado, eemalda seeme ja lõika viljaliha kuubikuteks. Pigista avokaadole veidi laimimahla.
Viiluta sibul ja poolita kirsstomatid. Sega omavahel õli ja laimimahl ning maitsesta soola ja pipraga. Sega salati komponendid õli-laimimahlakastmega, lisa maitseks veidi hakitud koriandrit.
5. Serveeri grillitud maisi koos salatiga.
HEA TEADA!
Kui valmistad rooga toorestest maisitõlvikutest, on mõistlikum need enne ära keeta, et grillides tulemus pooltooreks ei jääks. Samas võid poest leida ka vaakumpakendites müüdavaid tõlvikuid, mis on juba eelkeedetud. Avokaado kipub õhu toimel pruunikaks tõmbuma, seetõttu jäta avokaado viljaliha eraldamine salatite puhul viimaseks etapiks või pigista viljalihale sidruni- või laimimahla, mis väldib tumedaks muutumist. Sama nippi saad kasutada ka näiteks õunte puhul.