Kruubi-köögiviljapuderFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
23. november 2015, 04:38

Kruubi-köögiviljapuder

Kruubipuder on traditsiooniline mardi- ja kadripäeva toit, mida tihti jagati ka naabritega. Koos köögiviljadega maitseb see sügistalvel eriti hea. Putru võib teha suure pajatäie, nii saab seda järgmisel päeval ka praadida.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
200 g Pastinaak
3 dl Odrakruubid
Sool
200 g Porgand
750 g Kartul
1 l Vesi
SERVEERIMISEKS
150 g Maasuitsusink
2 tk Sibul

Valmistamine
1. Koori ja tükelda kartulid, porgandid ning pastinaak. Pane soolaga maitsestatud keeva vette. Aseta peale pestud kruubid (ära sega).
2. Hauta 45 minutit või kuni kõik ained on hästi pehmed. Sega ühtlaseks pudruks. Tükelda sink ja pruunista pannil, tõsta kõrvale.
3. Koori-tükelda sibulad ning prae samal pannil läbipaistvaks. Serveeri putru singi ja sibulaga.