Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
2 tk Loorberileht
2 tl Sool
600 g Nahata lõhefilee
1.5 dl Röstitud kõrvitsaseemned
3 dl Pikateraline riis
1 tl Suhkur
2 dl Herned (külmutatud)
4 tk Keedetud muna
1 spl Extra virgin oliiviõli
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl ja riivitud koor
0.5 tl Suitsune paprikapulber
0.5 tl Karripulber
0.5 tl Fenkoliseemned
1 peotäis Värskelt hakitud till või petersell
1 tl Must terapipar
JOGURTIKASTE
3 dl Paks maitsestamata jogurt
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
1 peotäis Värskelt hakitud till
Valmistamine
1. Vala potti 7–8 dl vett. Lisa loorberilehed, 1 tl soola ja pipraterad ning lase keema tõusta. Keeda keskmisel kuumusel kuni 10 minutit.
2. Lõika kala neljaks ja pane potti kuuma aromaatse leeme sisse. Tõsta pott tulelt ja lase kalal kuumas leemes kaane all 15–20 minutit haududa. Seejärel tõsta kalatükid leeme seest välja, lõika suupärasteks tükkideks ja lase maha jahtuda.
3. Keeda riis 1 tl soolaga maitsestatud vees pehmeks, nõruta ja tõsta jahtuma.
4. Vala potti 3 dl vett, lisa 1 tl suhkrut ja lase keema tõusta. Vala herned keevasse vette ja keeda 2–3 minutit, kuni need on parajalt pehmed. Suhkur on vajalik selleks, et herned säilitaksid värske rohelise värvi. Vala herned külma veega üle, nõruta ja tõsta kõrvale.
5. Kastme jaoks sega jogurti hulka värskelt pressitud sidrunimahl ja hakitud värske till ning hoia kuni serveerimiseni külmkapis.
6. Tõsta jahtunud riis suuremasse kaussi. Lisa oliiviõli, riivitud sidrunikoor ja värske mahl, paprika- ja karripulber, fenkoli- ja kõrvitsaseemned, lõhetükid, herned ja hakitud ürdid. Sega õrnalt läbi ja tõsta peale pooleks lõigatud keedumunad.
7. Kaunistuseks võid munadele peale jahvatada värsket pipart. Lisandiks võta külmast välja jogurtikaste.
Kommentaarid (0)