Koostisosad
25 g Pärm
3 dl Vesi
1 spl Mesi
1 dl Linaseemned
1 spl Kuivatatud till
2 tl Sool
2 dl Maisijahu
5 dl Täisteranisujahu
100 g Västerbotteni juust või parmesan
Valmistamine
35 tk
1. Lahusta pärm väheses käesoojas vees, lisa ülejäänud ained ja sõtku tainast (võimalusel segamismasinas, 8 10 minutit), kuni see on siidine või lööb kausi servade küljest lahti. Lase rätiku all 45 minutit kerkida.
2. Jaga tainas u 35 tükiks.
3. Puista laud jahuga üle ja rulli igast tükist u 15 cm diameetriga õhuke ketas. Küpseta paar näkileiba korraga ahjuplaadil 225 kraadi juures u 5 minutit või kuni need on kuldpruunid. Lase restil jahtuda.
Kommentaarid (0)