Kiudainerikkad toidud

Kõrvitsakuklid 

Lia Virkus, 26. oktoober 2015, 05:46
KõrvitsakuklidFoto: Jaan Heinmaa
Ahjusoojad kõrvitsakuklid maitsevad imeliselt. Tänu kõrvitsapüreele säilivad need mitu päeva pehmed, mahlased ja head. Ehk tasub teha kohe topeltkogus?

Kogus: viieteistkümnele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2 dl Käesoe vesi
25 g Värske pärm
2 spl Tume suhkur
1 tl Sool
1 dl Kõrvitsapüree
1 dl Keedetud pisikesed kõrvitsakuubikud
5 dl Nisu- või speltajahu (pool sellest võiks olla täisterajahu)
2 spl Oliiviõli
1 tk Muna (määrimiseks)
Kõrvitsaseemned (peale)

Valmistamine
1. Lahusta toasoe pärm väheses käesoojas vees. Sega hulka ülejäänud vesi, sool, suhkur ning kõrvitsapüree ja -kuubikud. Lisa ka jahu ja õli, sõtku ühtlaseks pehmeks tainaks. Jäta rätiku alla u tunniks kerkima.
2. Kummuta tainas jahusele lauale ja vormi tainast pikk rull. Lõika 12–15 tükiks. Vormi väikesed pätsid ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lase räti all 15–20 minutit kerkida.
3. Määri lahtiklopitud munaga ja puista peale seemneid. Küpseta 200 kraadi juures u 15 minutit või kuni saiad kaunilt pruunid ja seest ka küpsed.
4. Lase väheke jahtuda ja naudi võiga.
HEA TEADA!
Kui sulle ei meeldi kõrvitsatükid saia sees, kasuta vaid kõrvitsapüreed.