Koostisosad
2.5 dl Maitsestamata jogurt või sojajogurt
1 tl Söögisooda
1 tk Muna
0.5 dl Tume siirup
2.5 dl Täisterakaerahelbed
1.5 dl Täisterarukkijahu
0.5 dl Linnasejahu
0.25 dl Terved linaseemned
0.25 dl Jahvatatud linaseemned
0.5 dl Päevalilleseemned
0.5 dl Metspähklid
0.5 dl Mandlid
0.5 dl Pohlamoos
0.5 dl Oliiviõli
Sool
1 tl Küpsetuspulber
1 dl Rosinad
15 tk Terve kuivatatud aprikoos
Valmistamine
1 leib
1. Pane ahi 175 kraadi juurde sooja. Sega jogurt soodaga. Lisa ülejäänud ained ja sega ühtlaseks tainaks.
2. Määri 1,5 l leivavorm seest oliiviõli või võiga ning kalla tainas vormi. Puista peale kaerahelbeid ja küpseta ahjus 50–60 minutit või kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Naudi eheda Eesti võiga.
Kommentaarid (0)