Inglise ja Iiri köök

Terviseleib 

Lia Virkus, 26. oktoober 2015, 05:35
TerviseleibFoto: Jaan Heinmaa
Rohkete seemnete, pähklite, täisterakaerahelveste ja puuviljadega leib maitseb hea just samal päeval, kui on ahjust tulnud. On vaid ainete mõõtmise ja kokkusegamise vaev, edasi küpseb päts ahjus ise valmis.

Koostisosad
2.5 dl Maitsestamata jogurt või sojajogurt
1 tl Söögisooda
1 tk Muna
0.5 dl Tume siirup
2.5 dl Täisterakaerahelbed
1.5 dl Täisterarukkijahu
0.5 dl Linnasejahu
0.25 dl Terved linaseemned
0.25 dl Jahvatatud linaseemned
0.5 dl Päevalilleseemned
0.5 dl Metspähklid
0.5 dl Mandlid
0.5 dl Pohlamoos
0.5 dl Oliiviõli
Sool
1 tl Küpsetuspulber
1 dl Rosinad
15 tk Terve kuivatatud aprikoos

Valmistamine
1 leib
1. Pane ahi 175 kraadi juurde sooja. Sega jogurt soodaga. Lisa ülejäänud ained ja sega ühtlaseks tainaks.
2. Määri 1,5 l leivavorm seest oliiviõli või võiga ning kalla tainas vormi. Puista peale kaerahelbeid ja küpseta ahjus 50–60 minutit või kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Naudi eheda Eesti võiga.