Linnuliha retseptid

Juustutäidisega kanakotletid 

Pille Enden, 19. oktoober 2015, 04:18
Nuudlikotletid kõrvitsa ja juustugaFoto: Jaan Heinmaa
Kanakintsulihast kotlet tuleb mahlane ja õrn. Kreemine täidis sobib kotleti sisse oivaliselt. Võid kasutada ka poest hangitud kanahakkliha või hakitud kalkunikintsuliha.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
550 g Kana või kalkuni kintsuliha
3 tk Sepikuviil
0.5 dl Rõõsk koor 35%
4 spl Maitsestamata toorjuust
25 g Parmesani juust
Sool
Must pipar
Ürdid
1 dl Kohvikoor
PANEERIMISEKS
1 tk Muna
12 tk Sepikuviil
Praadimiseks või või õli-või segu

Valmistamine
1. Eemalda sepikult koorik ja leota sisu kohvikoores täiesti pehmeks. Sega hakkliha hulka. Lisa vahukoor ja maitsesta soola-pipraga.
2. Hõõru toorjuust pehmeks, sega hulka riivitud parmesan. Maitsesta soolaga.
3. Vormi hakklihast u 1 cm paksused ristkülikud, tee seda veega märjaks tehtud alusel. Tõsta peale 1 sl juustutäidist ja suru hakkmass täidise ümber kokku. Vormi märja käega veidi pikliku kujuga kotletid.
4. Eemalda sepikuviiludelt koorik ja keera kotlette sepikukuubikutes. Prae mõõdukal kuumusel pannil võis igast küljest kuldpruuniks.
5. Tõsta 180-kraadisesse ahju ja küpseta 10 minutit. Serveeri aurutatud köögivilja ja/ või kartulipüreega, soovi korral kalla kotletid ja köögiviljad üle veel sulavõiga