Metsaseene-kartulikotletid rohelise sibula kastmegaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
19. oktoober 2015, 04:32

Metsaseene-kartulikotletid rohelise sibula kastmega

Valmista kotletid värsketest, kupatatud või soolaseentest. Omakorjatud seentest valmistad roa muidugi tunduvalt odavamalt, kui siin märgitud.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
700 g Värsked seened (või 400g kupatatud või soolaseened)
500 g Kartulid
1 tk Sibul
1 dl Hapukoor
Sool
Must pipar
KASTE
50 g Roheline sibul
200 g Hapukoor
1 spl Mahe sinep
Sool

Valmistamine
1. Keeda kartulid hästi pehmeks ja suru kahvliga puruks.
2. Värsked seened puhasta, tükelda ja kuumuta eelnevalt kuival pannil, kuni vedelik eraldub. Aja seened koos sibulaga läbi hakklihamasina, kuid mitte väga peeneks. Sega hulka purustatud kartulid ja hapukoor.
3. Maitsesta soola ja pipraga. Vormi kotletid ja prae mõlemalt poolt u 5 minutit.
4. Püreesta roheline sibul ja hapukoor saumikseriga. Maitsesta sinepi ja soolaga. Serveeri kastmega.