Gluteenivabad retseptid

Vahvlitort 

Eili Taavits, 12. oktoober 2015, 03:22
VahvlitortFoto: Juta Kübarsepp

Koostisosad
3 tk Muna
6 tl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
4 dl Riisi- või tatrajahu
100 g Õli
1.5 dl Vesi
TÄIDIS
Koorejogurt
Suhkur
Vanillsuhkur
Marjad

Valmistamine
1. Vahusta munad koos suhkru ja vanilliga kõvaks vahuks. Sega hulka jahu, õli ja vesi. Kuumuta vahvliküpsetaja ning küpseta õhukesed krõbedad vahvlid. Riisi- ja tatrajahust vahvlid jäävad rabedamad kui klassikalised nisujahuvahvlid, mis tähendab, et neid ei õnnestu hästi torusse keerata. See-eest sobivad nad ideaalselt vahvlitordi tegemiseks.
2. Selleks lao vaheldumisi üksteise peale vahvlid ja (laktoosivaba) koorejogurt segatuna vähese suhkru ning vanilliga, pealmine kiht kata jogurtikreemi ja värskete marjadega. Krabisevaid vahvlilehti on hea ka niisama krõmpsutada.