Gluteenivabad retseptid

Seemnepaneeringuga kalafileed mädarõikase Tatari kastmega 

Lia Virkus, 5. oktoober 2015, 04:41
Seemnepaneeringuga kalafileed Jaan Heinmaa
Seemnepaneeringuga kalafileed on kui isetehtud tervislikud kalapulgad. Kala paneerimiseks pane valmis kolm taldrikut: munaga, jahuga ja seemnetega. Nii läheb valmistamine lihtsalt ja mugavalt.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Suur valge kala filee (võib olla sügavkülmutatud)
Sool
Valge pipar
1 tk Muna
Külmpress-oliiviõli või või praadimiseks
1 dl Nisu-, rukki-, spelta- või tatrajahu
2 dl Seemnesegu (kõrvitsa-, päevalille- ja seesamiseemned)
TATARI KASTE
2 dl Türgi jogurt
1 dl Mädarõikamaitseline majonees
1 tk Keedetud muna
Sidrunipipar
Hakitud till
2 tk Marineeritud kurk

Valmistamine
1. Lõika kalafilee tükkideks, maitsesta soola ja valge pipraga.
2. Sega ühes supitaldrikus jahu vähese soolaga. Klopi teises supitaldrikus muna teelusikatäie veega lahti.
3. Kasta kalafileed mõlemat pidi esmalt munasse ja seejärel jahusse. Viimaks paneeri seesamiseemnetes, tõsta kuumale pannile ja prae võis või õlis igalt poolt kuldpruuniks.
4. Samal ajal haki kastme jaoks keedumunad ja marineeritud kurk. Sega ülejäänud kastmeainetega ja serveeri koos kalapulkadega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee