Küpsetised

Pitsa veisekeelega 

Epp Mihkels, 30. september 2015 04:29
Pitsa veisekeelegaFoto: Katrin Press
Pitsale sobivad kõiksugu erinevad valmis lihatooted ning seetõttu ka näiteks keedetud või suitsutatud veisekeel (ka sea- või lambakeel). Keeleviilud peavad olema võimalikult õhukeseks lõigatud, et sööjal oleks mugav hammustada, sest keel on teadagi tugev lihas ning seetõttu üsna tihke, eriti veistel.

Koostisosad
200 g Pitsatainas
4 spl Marinara või muu tomatikaste
1 dl Riivitud juust
Šampinjonid
Sool
Must pipar soovi korral
Pitsamaitseaine
8 viilu Veisekeel (suitsutatud või keedetud)
3 tk Kirsstomat

Valmistamine
1 pitsa
1. Rulli või töötle tainas ca 26–30 cm läbimõõduga õhukeseks kettaks.
2. Määri tainale tomatikaste. Puista seejärel pitsale riivitud juust. Lao keeleviilud pitsale ning nende vahele säti poolitatud kirsstomatid ning šampinjoniviilud.
3. Maitsesta köögivili soolaga, soovi korral ka pipraga ning puista üle pitsamaitseainega. Libista pitsa pitsalabidaga eelkuumutatud 250-kraadisesse ahju pitsaplaadile.
4. Küpseta ca 5–6 minutit, kuni tainaääred on kuldpruunid.