Kreemjas supp maapirni ja rukolagaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
13. oktoober 2015, 03:46

Kreemjas supp maapirni ja rukolaga

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk Sibul
1 spl Õli
1.5 l Köögivilja- või kanapuljong või vesi
50 g Rukolalehed
100 g Toorjuust
1 dl Riivitud parmesan
Sool
Must pipar
300 g Maapirn
3 tk Küüslauguküüs

Valmistamine

1. Koori ja haki sibul ja küüslauk ning kuumuta paar minutit poti põhjas õlis. Lisa kooritud ja viilutatud maapirn ning kuumuta läbi.

2. Kalla peale puljong või vesi ja hauta 25‒30 minutit. Lisa rukolalehed ja hauta 2‒3 minutit, kuni need pehmenevad.

3. Tõsta pott pliidilt. Lisa toorjuust ja püreeri saumikseriga või blenderis. Lisa riivitud juust ja sega, kuni see on sulanud. Maitsesta soola ja pipraga.

HEA TEADA!

Kevadel võib suppi valmistada aianurgast või metsa alt korjatud roheliste lehtedega – karulaugu, naadi, nõgese või muu kevadise rohelusega. Suvisel ajal lisa rukolavõi spinatilehti.