Gluteenivabad retseptid

Peedikissell 

Tuuli Mathisen, 14. september 2015, 05:01
PeedikissellFoto: Hele-Mai Alamaa

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
200 g Keedetud peet
200 ml Vesi
500 ml Õunamahl
2 spl Kartulitärklis
4 spl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur

Valmistamine
1. Aja vesi potis keema. Samal ajal püreesta peet koos osa õunamahlaga. Pane peedipüree koos ülejäänud õunamahlaga potti vette. Lisa suhkur ja vanillsuhkur, lase keema tõusta.
2. Sega tärklis vähese külma veega ja lisa peedisegule, samal ajal poti sisu pidevalt segades. Aja keema ning tõsta pott kohe tulelt.
3. Lase kissellil jahtuda ja serveeri koos kohupiima või kohupiimavormiga.
NB! Kisselli valmistamiseks võid kasutada peedipüree asemel ka peedimahla. Arvesta, et seistes kipub see kissell pruunikaks muutuma.