Krõbeda kattega ahjukalaFoto: Hele-Mai Alamaa
Tuuli Mathisen 14. september 2015 05:45

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
800 g Valge kala külmutatud filee (pangasius, heik vm)
100 g Toasoe või
1 tl Kuivataud tüümian
Värske till
Sool
100 g Täistera-speltajahu

Valmistamine
1. Sulata kala ja pane mõneks ajaks sõelale nõrguma, et sulatusvedelikku eemalduks võimalikult palju.  Pane kalafileed ahjupannile, raputa peale pisut soola.
2. Sega toasoojast võist ja speltajahust purutaoline mass. Lisa maitseks soola ja tüümiani. Kata kalafileed korralikult purukihiga.
3. Küpseta 160kraadises pöördõhuga ahjus umbes 30 minutit, tavaahjus 40 minutit.
4. Serveeri ohtra hakitud tilliga. Sobib pakkuda nii ahjukartulite, aurutatud kartulite kui ka täisterariisiga.