Gluteenivabad retseptid

Kapsa-riisi-hakklihahautis 

Tuuli Mathisen, 14. september 2015, 05:21
Kapsa-riisi - hakklihahautisFoto: Hele-Mai Alamaa

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
750 g Segahakkliha
500 g Porgndid
1 kg Kapsas
1 tk Sibul
250 g Riis
500 ml Vesi
1 tl Kuivatatud ingver
Sool
Must pipar
Ürdid
Õli
2 tk Küüslauguküüs

Valmistamine
1. Koori porgandid ja lõika kuubikuteks. Ribasta kapsas. Haki sibul ja küüslauk.
2. Pruunista poti põhjas õlis hakkliha. Lisa sibul ja küüslauk, prae veidi. Lisa porgand, kapsas ja riis.
3. Kalla peale kuum vesi ning hauta köögiviljad ja riis vaiksel kuumusel kaane all koos pehmeks. Vajadusel lisa vett.
4. Maitsesta soola, pipra, ingveri ja meelepäraste ürtidega. Juurde paku näiteks peedisalatit.

SOOVITUS!
Võid teha ka nii, et pruunistad hakkliha eraldi, tõstad pannilt ja lisad roale alles lõppfaasis.