Vene köök

Seljanka suitsuvorstiga 

Tuuli Mathisen, 14. september 2015, 04:05
Seljanka suitsuvorstiga Hele-Mai Alamaa

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
PULJONG
500 g Seakoot koos kondiga
500 g Lambaliha kondiga
1 tk Porgand
100 g Juurseller
Sool
Must terapipar
Loorber
2 tk Sibul
SUPI SISSE
2 tk Suurem kartul
2 tk Porgand
60 g Juurseller
100 g Poolsuitsuvorst
100 g Tomatipasta
100 g Puhastatud kõrvits
1 tk Hapukurk
Sool vajadusel
Maitseroheline

Valmistamine
1. Puljongi valmistamiseks kalla lihatükkidele külma vett nii palju, et liha on kaetud. Lisa porgand ja juurseller (kui kasutad mahevilju, siis lisa need pestult ja koorega), terved sibulad ning maitseained. Keeda väiksel kuumusel puljong valmis. Kurna ja jahuta leem. Liha võta välja ning tükelda. Maitsestamiseks kasutatud pehmeks keenud juurviljad (koori ja) lisa hiljem supile.
2. Supi tegemiseks pane puljongisse tükeldatud kooritud porgandid ja riivitud juurseller, lase keema tõusta. Seejärel lisa tomatipasta, tükeldatud kartulid ja suitsuvorst. Viimaks lisa tükeldatud või jämedalt riivitud kõrvits ja kurk, lase korra veel keema tõusta. Vajadusel maitsesta soolaga. Kaunista maitserohelisega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee