Nädala kook

Rosma kooli Triinu rukkileib 

Tuuli Mathisen, 14. september 2015, 04:04
Triinu rukkileib Hele-Mai Alamaa

Koostisosad
2-3 spl Leivajuuretis
1 l Käesoe vesi
1 kg Täisterarukkijahu
75 g Suhkur
1 spl Sool
1 spl Köömned
1 tl Jahvatatud koriander soovi korral

Valmistamine
2 pätsi
1. Sega juuretis sooja veega ja siis poole jahukogusega. Jäta 6–12 tunniks käärima.
2. Seejärel lisa tainale ülejäänud jahu ning maitseained; sega korralikult läbi, et ei jääks sisse jahutükke. Tõsta mõni lusikatäis tainast järgmise leivateo juuretiseks.
3. Jaga ülejäänu võiga määritud kahte leivavormi nii, et vormid on täidetud 2/3 ulatuses. Pane sooja kohta 2–3 tunniks kerkima (tainas peab kerkima vormi äärteni).
4. Küpseta 175kraadises ahjus umbes 1 tund.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee