Toome salatFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
31. august 2015, 12:55

Toome salat

Ööpäeva maitsestunud salat on kuumutamata heaks grillikõrvaseks, kuumutatult purki panduna aga mõnus talvine praelisand.

Koostisosad
0.5 kg Suvikõrvits
0.5 kg Sibul
1 kg Kurk
0.5 kg Porgand
50 g Hakitud värske till
2 spl Jäme meresool
2 spl Suhkur
2.5 spl Äädikas 30%
1.25 dl Meelepärane õli (soovitavalt extra virgin oliiviõli)

Valmistamine
2 l
1. Koori porgandid ja sibulad ning viiluta õhukeselt. Suvikõrvits (suurem lõika lausa pikuti neljaks) ja kurgid lõika viiludeks ning poolita need veel omakorda. Suured porgandid ja suvikõrvits püüa lõigata sama suurteks viiludeks kui kurgid.
2. Sega aedviljad potis ülejäänud ainetega, kata pott kaanega ja pane salat 24 tunniks jahedasse kohta maitsestuma.
3. Järgmisel päeval kuumuta salat peaaegu keemiseni ja hoia siis 20 minutit nõrgal kuumusel. Ära keeda!
4. Tõsta salat kuumalt steriliseeritud purkidesse, kaaneta ja säilita jahedas hoiukohas.