Kõrvitsa-õuna-apelsinimoosFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
10. august 2015, 04:01

Kõrvitsa-õuna-apelsinimoos

Hea lahe moos sobib neile, kes väga magusat moosi ei armasta. Ja moosis saad rikkaliku kõrvitsasaagi hästi ära kasutada.

Koostisosad
1 kg Kõrvitsa viljaliha
500 g Hapukad õunad
1 tk Sidrun
3 tk Apelsin
600 g Suhkur

Valmistamine
1,5 liitrit
1. Keeda kõrvitsatükid väheses vees enam-vähem pehmeks, u15 minutit. Kurna hoolega, lisa puhastatud tükeldatud õunad ja keeda veel 10 minutit.
2. Tambi pudrunuiaga pudruks. Lisa sidruni ja apelsini riivitud koor ja pressitud mahl. Kuumuta keemiseni, lisa suhkur ja sega, kuni see lahustub.
3. Keeda umbes 20 minutit, kuni moos on paksenenud. Jaota hoolega pestud kuumadesse purkidesse.