Gluteenivabad retseptid

Lillkapsapõhjal köögiviljapitsa 

Lia Virkus, 3. august 2015 03:41
Lillkapsapõhjal köögiviljapitsaFoto: Jaan Heinmaa
Ka lillkapsast saad valmistada pitsapõhja – igati tervislik õhtusöök.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 kg Lillkapsapea
75 g Parmesan
1 tk Muna
1 tl Pitsamaitseaine, pune või basiilik
KATE
2 dl Magusterav tšillikaste
1 tk Väike suvikõrvits
2 tk Röstitud paprika
100 g Riivitud juust
Kuivatatud ürdid

Valmistamine
1. Tükelda lillkapsas õisikuteks ja purusta köögikombainis peeneks puruks. Pane potti ja lisa väheke vett, kuumuta nõrgal kuumusel pliidil segades u 5 minutit.
2. Nõruta tihedal sõelal hoolikalt vesi välja. Tõsta puhtale köögirätile, keera kokku ja pigista nii palju vett välja, kui saad.
3. Tõsta uuesti kaussi ja sega muna, riivitud parmesani ja maitseainega. Vormi kaheks palliks ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vajuta ümmargusteks pitsapõhjadeks.
4. Eelküpseta 200 kraadi juures umbes 15 minutit. Määri peale tšillikastet, puista üle riivitud juustuga. Kata viilutatud suvikõrvitsa ja paprikaga, raputa peale kuivatatud ürte ja küpseta veel 10 minutit.