Köögivilja-kinoavormFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
27. juuli 2015, 05:45

Köögivilja-kinoavorm

Kerge lahja vorm sobib suvisesse päeva nagu valatult. Valgurikas kinoa täiendab köögiviljade toiteväärtust.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
25 minutit + 40–45 minutit ahjus

Koostisosad
2 dl Kinoa
1 tk Punane paprika
1 tk Kollane paprika
2 tk Sibul
2 tk Väike suvikõrvits
2 tk Küüslauguküüs
3 dl Puljong
4 tk Tomatid
Küüslauk
Basiilik
Petersell
Sool
Must pipar
Parmesan serveerimiseks

Valmistamine
1. Kalla kinoale nii palju kuuma vett, et terad oleks kaetud. Lase 2–3 minutit seista, nõruta.
2. Viiluta paprika, sibul, suvikõrvits ja küüslauguküüned. Kuumuta köögivilju pannil õlis 5–6 minutit ja maitsesta soolapipraga.
3. Tõsta vormi pool osa kinoast, pane peale pool köögiviljadest ja lao tomativiilud, seejärel ülejäänud kinoa ja jälle köögiviljad. Kõige peale lao tomativiilud.
4. Raputa kihtide vahele soola-pipart, hakitud basiiliku- ja petersellilehti. Kalla vormi puljong ja küpseta 200-kraadises ahjus 40–45 minutit.
5. Serveerimisel riivi peale parmesani ja pane basiilikulehti.