Kiudainerikkad toidud

Kohupiima-mustika marmorkook 

Tiina Lebane, 20. juuli 2015, 04:35
Kohupiima-mustika marmorkook Jaan Heinmaa
Ahjus küpsetatud juustukoogile sarnanev sametine maius on kõige maitsvam siis, kui saab vähemalt 12 tundi külmkapis taheneda ja maitsestuda. Seetõttu võid koogi valmis teha juba paar päeva enne serveerimist. Lauale tõstes kaunista rohkelt värskete mustikatega.

Kogus: viieteistkümnele
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 75‒85 minutit ahjus

Koostisosad
PÕHI
200 g Muredad küpsised
2 spl Suhkur
100 g Või
TÄIDIS
600 g Ricotta-kohupiimapasta
2.5 dl Suhkur
1 spl Nisujahu
4 tk Suur muna
1 spl Kohvikoor või piim
1 tl Vanillsuhkur
2 dl Paks mustikamoos

Valmistamine
1. Purusta küpsised ning sega suhkru ja sulatatud võiga. Suru tainas 24‒26 cm lahtikäiva koogivormi põhja.
2. Täidise valmistamiseks sega kohupiimapastaga suhkur ja jahu. Lisa ükshaaval munad, segu iga kord vähemalt 30 sekundit kloppides. Lõpuks lisa ka piim ja vanillsuhkur.
3. Pane pool täidisest vormi küpsisepõhjale ja tõsta lusikahaaval peale mustikamoos. Sega moos ja kohupiimatäidis kahvliga siiruviiruliseks. Samamoodi toimi ka teise poolega täidise- ja moosikogusest.
4. Küpseta kooki esimesed 15 minutit 150-kraadise ahju keskosas. Seejärel alanda kuumus 120 kraadini ja jätka küpsetamist 60‒70 minutit, kuni veel vaid koogi keskkoht tundub niiske ja võdisev.
5. Tõsta kook ahjust välja ja proovi koogiservad ettevaatlikult terava noaservaga vormi küljest lahti saada. Sel kombel väldid koogipinna murenemist jahtumise ajal.
6. Jahuta kook täiesti maha, kata kilega ja hoia kuni serveerimiseni külmkapis (vähemalt 8 tundi).

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee