Tomatine suvikõrvitsasupp juustugaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
3. august 2015, 01:34

Tomatine suvikõrvitsasupp juustuga

Maitsev supp, mida on hea teha nii argiõhtuks kui ka küllatulnud sõpradele. Valmista suppi noortest suvikõrvitsatest, et neid saaks kasutada koos kauni rohelise koorega ‒ see teeb supi kohe kaunimaks ja ka maitsvamaks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 kg Suvikõrvits
2 tk Sibul
Oliiviõli
3 tk Suur küüslauguküüs
1 tk Väike tšillikaun
600 g Värsked tomatid
8 dl Köögiviljapuljong
150 g Küüslaugumaitseline toorjuust
Sidrunimahl maitse järgi
15 tk Kiviga mustad oliivid
1 peotäis Hakitud till
SERVEERIMISEKS
100 g Riivitud juust
Sidrunisektorid

Valmistamine
1. Lõika suvikõrvitsad väikesteks kuubikuteks. Haki sibul ja küüslauk.
2. Kuumuta kõike suure poti põhjas õlis umbes 10‒15 minutit. Lisa tükeldatud tomatid (või konservtomatid koos vedelikuga) ja puljong. Kõigepealt lisa 5 dl puljongit, vajadusel vala juurde.
3. Poolita tšillikaun, eemalda seemned ja haki kaun peeneks. Lisa potti ja keeda siis kõike veel 10‒15 minutit. Siiani võid supi ka eelmisel päeval ette valmistada.
4. Lisa lõpuks lusikatäite haaval toorjuust ning maitsesta soola ja sidrunist pressitud mahlaga. Puista peale hakitud tilli ja oliive. Serveeri sidrunisektorite ja riivitud juustuga.