Gluteenivabad retseptid

Tatra-kapsapada 

Lia Virkus, 27. juuli 2015, 05:14
Tatra-kapsapadaFoto: Jaan Heinmaa
Maitsva ja tervisliku pajaroa saad valmistada ka ilma lihata, toitvaks teeb selle tatratang. Tatravalgud on hästi lahustuvad ja omastatavad, lisaks on heledas tatras ka rohkelt B-grupi vitamiine, asendamatuid aminohappeid ja mikroelemente.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
700 g Värske kapsas
2 tk Porgand
2 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
0.5 dl Oliiviõli
1 tl Kurkum
2 dl Tatratang
1 l Vesi või köögiviljapuljong
Sool
Must pipar
2 spl Värske majoraan
Hakitud värske petersell soovi korral

Valmistamine
1. Lõika kapsas ribadeks. Tükelda porgandid. Haki sibul ja küüslauk.
2. Kuumuta kurkum pannil õlis pidevalt segades. Lisa tükeldatud köögiviljad, kuumuta läbi ja lase vaiksel tulel aeg-ajalt segades 10 minutit haududa.
3. Lisa pestud tatar, majoraan või estragon ja vesi või puljong. Hauta madalal kuumusel veel 30 minutit või kuni tatar ja kapsas on pehmed, kuid veel meeldivalt krõmpsud.
4. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga ning sega hulka hakitud petersell.