Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 1 tund ahjus
Koostisosad
600 g Lahja pakikohupiim
300 g Riivitud magushapud õunad
2 dl Suhkur
0.5 dl Maisitärklis
1 dl Kaerakliid
3 dl Kaerahelbed
100 g Või
2 tk Muna
Valmistamine
1. Sega toasoe kohupiim 1 dl suhkru, riivitud õunte ning muna ja maisitärklisega ühtlaseks massiks. Tärklise kogus vali selle järgi, kui vedel kohupiim on. Ära väga kaua kohupiimatäidist sega, sest muidu muutub see pärast küpsetamist kummiseks.
2. Sega kaerakliid ja -helbed suhkru ja võiga läbi või näpi sõrmedega ühtlaseks. Kui kliisid pole, kasuta sama koguse võrra helbeid rohkem. Samuti sobivad vormi sisse neljaviljahelbed.
3. Võta sügavam koogivorm või spetsiaalne sufeevorm, määri võiga ning jaga pool kaerahelbe purust vormi põhjale ühtlaselt laiali. Seejärel vala kohupiimatäidis vormi ja kata ülejäänud puruseguga.
4. Küpseta 170kraadises ahjus tund aega. Lase enne serveerimist vähemalt pool tundi jahtuda.
Kommentaarid (0)