Gluteenivabad retseptid

Maasikad sidrunikastme ja lumepallidega 

Pille Enden, 29. juuni 2015, 05:46
Maasikad sidrunikastme ja lumepallidega Jaan Heinmaa
Õhuline kerge dessert sobib mis tahes suvise söömaaja lõpuks. Nii kastmed kui ka lumepallid võid varem valmis teha.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
MAASIKAKASTE
400 g Maasikad
75 g Tuhksuhkur
SIDRUNIKASTE
1.5 dl Piim
2.25 dl Rõõsk koor 35%
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl ja riivitud koor
1 tk Vanillikaun
1.25 dl Suhkur
4 tk Munakollane
LUMEPALLID
4 tk Munavalge
1.5 dl Suhkur
2 dl Piim
2 dl Vesi

Valmistamine
1. Püreeri 200 g maasikaid tuhksuhkruga. Mõõda piim, vahukoor ja sidrunimahl kastrulisse. Lisa sidrunikoor ja kaabi vanillikaunast seemned välja. Lisa kaun vedelikku ja kuumuta keemiseni.
2. Vahusta suhkur ja munakollased heledaks vahuks. Nirista pool kuumast vedelikust vahu hulka, siis vala kogu
vaht vedeliku hulka. Kuumuta nõrgal kuumusel segades paksenemiseni. Tõsta pliidilt ja hõõru läbi sõela.
3. Võta vanillikaun välja ja jahuta. Vahusta munavalged pehmete tippudega vahuks. Jätka vahustamist, lisades 2/3 suhkrust. Kui see on vahtu sulandunud, lisa ülejäänud suhkur ja vahusta tugevaks vahuks.
4. Kuumuta piim ja vesi laiapõhjalises kastrulis, kuni see hakkab aurama. Võta suur lusikatäis vahtu ja tõsta vedeliku sisse. Lase 5–6 minutit kuumeneda, aga jälgi, et piim keema ei hakkaks!
5. Tõsta lumepallid vahukulbiga välja ja nõruta. Tõsta tuhksuhkruga üleriputatud küpsetuspaberile.
6. Lumepallid võib paar tundi varem valmis teha ja küpsetuspaberile tõsta. Tükelda maasikad ja sega püreega.
Tõsta maasikapüree taldrikusse, lisa kaste ja munavalgepall.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee