Kotletid tatrapudru, liha ja seentegaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
29. juuni 2015, 04:12

Kotletid tatrapudru, liha ja seentega

Nende pähkliste ja vürtsiste kotlettidega võid üllatada nii pereliikmeid kui külalisi. Toortatrast valmivad maitsvad kotletid ka liha ja seeni lisamata. Kõrvale sobib hästi toortatrajahust valmistatud kaste, mis saab porrulauguga kaunilt värviline.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
200 g Veisehakkliha
200 g Kalkunihakkliha
150 g Seened (nt šampinjonid)
2 tk Sibul
2 tk Muna
400 g Tatrapuder
2 spl Tatrajahu
Oliiviõli praadimiseks
4 tk Küüslauguküüs
PRAADIMISEKS
Külmpressoliiviõli
PANEERIMISEKS
(Toor)tatrajahu
Sool
Must pipar
Koriander

Valmistamine
1. Prae hakitud sibul ja küüslauk pannil. Lisa hakkliha, hakitud seened, tatrapuder, munad ja maitseained ning sega tainaks.
2. Vormi tainast kotletid ja paneeri tatrajahus. Prae pannil oliiviõlis pruuniks.
3. Kastmeks prae hakitud porru või sibul pannil oliiviõlis. Lisa toortatrajahu ning seejärel hapukoor ja tomatipasta. Maitsesta soola ja pipraga. Lõpus võib valmis kastmele lisada tükeldatud keedetud muna.