Puuviljakasukas suitsulõhegaFoto: Tuuli Mathisen
Gluteenivabad retseptid
15. juuni 2015, 04:19

Puuviljakasukas suitsulõhega

Kasukasalati ainetel valminud puuviljane salat kuumsuitsukalaga. Mõnus ja kerge eine. Kõrvale paku kindlasti värsket saia.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Väike jääsaltipea
1 tk Toorem mango
3 tk Roheline õun või kiivi
300 g Kuumsuitsulõhe või -forell
KASTE
370 g Türgi jogurt
1 tl Suhkur
1 spl Sidrunimahl
Jahvatatud tšillihelbed
2 spl Toiduõli
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Lõika salatipea neljaks ja neljandikud peenteks ribadeks. Riivi mango ja õunad (või kiivi) jämeda riiviga. Kui serveerid salatit hiljem, riivi kõik ained eraldi ja lao kokku vahetult enne serveerimist. Kui pakud salatit kohe, võid komponendid riivida üksteise peale serveerimiskaussi. Kiivi muutub seistes mõrkjaks, seepärast ei saa salatil lasta kaua seista ega seda varakult valmis teha. Samal põhjusel on mõttekas valmistada salatit just piisav kogus.
2. Puista serveerimiskaussi kõigepealt salatiribad, siis mango ja õun (või kiivi). Tükelda pool kuumsuitsukalast salatile.
3. Sega kaste ja vala pool sellest salatile. Lao või riivi peale veel üks kiht kõiki komponente ja kata allesjäänud kastmega.
4. Lase kastmel 5 minutit salatikihtide vahele nõrguda ja serveeri.