Suitsulõhe ahjutomatite ja tippsibulatega ahvenapuljongis
Koostisosad
300 g Lõhefileed sööja kohta
Sool
Serveerimiseks ahjutomatid ja ahvenapuljong
AHVENAPULJONG
2 tk Ahven (sisikond, silmad ja uimed eemldatud)
2 tk Porgand
2 tk Sibul
20 g Värske tüümian
100 ml Valge vein
Must terapipar
0.5 tk Apteegitilli mugul
AHJUTOMATID JA TIPPSIBULAD
1 peotäis Kirsstomatid
1 peotäis Tippsibulad
Oliiviõli
Sool
Suhkur
Värske tüümian
Küüslauk
Valmistamine
1. Pane laastud suitsupotti hõõguma. Määri lõhefilee soolaga, pane potti ja suitsuta, kuni kala on valmis – kuumsuitsuga kulub selleks 10 minutit. Kui on oskust ja tahtmist, võid külmsuitsutada, nagu teen mina, aga see võtan umbes tunni jagu aega.
2. Puljongiks pese kalad külma veega puhtaks ja pane koos teiste tahkete koostisainetega potti, vala peale külm vesi nii, et see katab vaevu kalad, ning lõpuks lisa valge vein. Keeda tasasel tulel 15–20 minutit, tõsta tulelt ära ja jäta veel 30 minutiks kaane alla tõmbama.
3. Lõika tomatid ja tippsibulad pooleks, laota ahjupannile, puista lõikepinnale soola, suhkrut, tükeldatud küüslauku, oliiviõli ja tüümiani ning tõsta ahju. Hoia ahjus 110 kraadi juures kuni 20 minutit.
Kommentaarid (0)