Jahe peetFoto: Kristi Metsa
Gluteenivabad retseptid
4. mai 2015, 01:33

Jahe peedisupp

Magus ja mahe peet sobib korraga ka rohkem kui ühe tugeva maitsega. Selles värskes supis on tunda nii sidruni hapukat värskust, ingveri tulisust kui koriandri peent pähklinüanssi. Kookoshelbed ja kõrvitsaseemned teevad supi tummisemaks, kookospiim lisab sametist kooresust.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
3 tk Keedetud peet
4 tk Roheline sibulavars
2 tk Sellerivars
2 tk Pirn
2 tk Küüslauguküüs
3 cm Ingverijupp
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl ja riivitud koor
0.3 l Peedimahl
0.5 dl Kookoshelbed
0.5 dl Kõrvitsaseemned
1 tl Jahvatatud koriander
Sool
Purustatud piprasegu
Värske koriander
200 ml Kreemine kookospiim
Juustukuubikud ja kõrvitsaseemned serveerimiseks
3 spl Sojakaste, vajadusel gluteenivaba

Valmistamine
1. Tükelda blenderisse peedid, sibula- ja sellerivarred, pirnid, küüslauguküüned ja ingver. Lisa sidruni mahl ja riivitud koor, peedimahl, kookoshelbed ja kõrvitsaseemned, sojakaste, jahvatatud koriander, sool, pipar ja koriandrilehed.
2. Töötle kõik siledaks püreeks. Lõpuks sega hulka kookospiim ja kontrolli veel kord maitset.
3. Kui on aega, siis hoia suppi maitsete ühtesulamiseks järgmise päevani külmkapis, kuid võid ka kohe süüa.
4. Lisa portsjonitele juustukuubikuid ja kõrvitsaseemneid ning hammusta kõrvale külma võiga kaetud rukkileiba.